Ukázkové vaření s kulinářem Petrem Stupkou

Gastronomický specialista a kulinář Petr Stupka, známý z televizních a rozhlasových pořadů o vaření a televizního hobby magazínu Receptář prima nápadů, připravil ve středu 11.6.2014 společně s kuchařkami a žáky odborného výcviku v naší školní kuchyni polední menu pro strávníky SOU. Sezónní suroviny, jednoduchá příprava, ochota ze strany Petra Stupky podělit se o zkušenosti jsou věci, které bavily všechny zúčastněné. Užili si i strávníci: polévku zeleninový krém s bylinkovým máslem, hlavní chod Alsaské ragú s chřestem a sýrovou omáčkou a jako dezert pohankový nákyp s ovocem a smetanovým přelivem. Chřest je sezónní zelenina, kterou většina strávníků ochutnala poprvé, proto některé reakce byly rozpačité. Ale i tak byl školní oběd pro všechny jiný: chutnal znamenitě, a jelikož jíme i očima, paráda i po vizuální stránce.

Pohodová atmosféra, nakažlivá radost z vaření, rozmanité pochoutky a zábava spojená s vařením i ochutnávkami, to je jen dílčí výčet důvodů, proč započatou spolupráci prohlubovat i v budoucnosti.

Ukázkové vaření s kulinářem Petrem Stupkou

DSC_6573
DSC_6563

Kontakty

Střední odborné učiliště Domažlice
Prokopa Velikého 640 
344 01  Domažlice-Týnské Předměstí